Luuj van de familie Zillen in de Broekstraat


In 1934, ter gelegheid van de plechtige communie werd deze foto gemaakt. De twee meisjes zijn Mia Zillen en haar vriendin Anneke Sturmans. De ene dag vierden ze het feest bij de een thuis en de andere dag bij de ander (vertelde Mia).
Tussen hun in zit Barbara Geraets-Spekkens, oma van Mia. Daarnaast op de voorgrond staan de zusjes Gert en Tiny Zilen, Toon Geraets en Pierre Zillen.
In het midden zit moeder (Maria) Helena Zillen-Geraets. Mia werd ook wel, zoals dat in Schinveld gebruikelijk was, ”Mie va Leen va Spek-Berb” genoemd. De dame uiterst rechts is de bekende Schinveldse schooljuf, Catharina Geraets. Zij was een zus van beide echtgenotes van Joseph Silvester.
In de achterste rij staan vlnr: Joseph Geraets en zoon Jan Geraets, Sjir Zillen en zijn vader Joseph Silvester Zillen.
Deze laatste was weduwnaar en naderhand opnieuw getrouwd met een zus van zijn eerste vrouw. Aan zijn linkerkant staat zijn dochter, Anna Maria Catharina (Trineke) en rechts zijn zoon Gerard Joseph (Sjir), kinderen uit het eerste huwelijk.

Omstreeks 1936 werd deze foto gemaakt voor de etalage van de slagerij Zillen in de Broekstraat (huidige Pres. Rooseveltstraat).
vlnr: Mia Gloerich-Zillen, Gert Dohmen-Zillen, Tiny Janssen-Zillen, Leotine Berkers-Cremers en Katharina Goossens-Zillen.

Deze foto werd in 1941 gemaakt bij een kapelanie in de Kerkstraat want op de achtergrond is de kerk te zien. Aan het stuur van de fiets op de voorgrond zitten nog de zogenaamde moffen, dat waren gevoerde handbeschermers om te voorkomen dat men in de winter bevroren handen opliep tijdens het fietsen.
Merkwaardig is dat de dames al vrij luchtig gekleed zijn en ook een hortensia in de bloei staat. Het moet dus al juni/juli zijn. Vlnr staan: De schooljuf Catharina Geraets, Mia Zillen, Mia Kusters, schooljuf Liza Mevissen - Peters, Jules van Nuijs en Wil Mevissen die met iets ingewikkelds bezig is.

Andere foto met dezelfde mensen op dezelfde plek. Alleen heeft Jules van jas gewisseld.
Deze foto werd gemaakt omstreeks oktober 1944, bij gelegenheid van het 25 jarig huwelijksfeest van Joseph Silvester Zillen en Maria Helena Geraets.
Op de achterste rij vlnr: Tien Zillen, Joseph Goossens met kind Boy op de arm, zijn vrouw Caterina Goossens-Zillen (Trineke) , Pierre Zillen, Gert Dohmen-Zillen, Sjir Zillen, Mia Gloerich-Zillen en haar man Antoon Gloerich en Gerda Geraets (dochter van Juup uit Puth)
Zittend vlnr: 2x kinderen Goossens (Mia en Jo), Catharina Geraets, Joseph Silvester Zillen, zijn vrouw Maria Helena Zillen-Geraets, Juup Geraets en 2x kinderen Goossens (Jan en Tiny)


foto's en info Silvo Gloerichemail me
mailbus van Sjilvends
home
Begin van Sjilvends

e