Luuj van Sjilvend


Ambachtsluuj oet Sjilvend en omsjtrieëke


Dit is een foto uit begin jaren 1950 van het praktijklokaal Electrotechniek, op de zolder van de oude ambachtsschool aan de Kerkstraat in Brunssum.
Op de foto staan als 4de van links, Jan Rademakers uit Schinveld, als 5de Sjaak Giezenaar uit Brunssum en als 9de Frans Stürtz uit Schinveld.
Verder staan op deze foto oa. A. Boderi, W. Bor, J. Dohmen, Sjef Ermers, Wiel Dortangs, Mattis de Haan, A. van Helmond, Joep Hendriks, M. Krause, Math Muys, Anton Pawlak, Gerrit Post, M. Seerden, Theo Sniekers, N. Spittler, Frans Stürtz, Loui Tanis, Z. Tokarski, N. Willemsen en Joop Wunderink.
Zoals gebruikelijk in die tijd gingen een aantal geslaagden van de ambachtsscholen naar de Technische Vakscholen (TVS) van de Staatsmijnen. Op de foto hierboven staan zittend vlnr. Jan Rademakers, Joep Hendriks en Sjaak Giezenaar.
Staand vlnr: Dhr. Hendriks, Thies Muijs, Gerrit Post, Sjef Ermers, van Maarsen, Jo Bodelier, Huub Vencken en verscholen Wim Ermers.
Foto van een gelegenheidselftal van de Instrumentmakerij van de staatsmijn Hendrik. Jaarlijk werd er gespeeld tussen elektriciens ondergronds, bovengronds en de instrumentmakerij. Dit elftal speelde op zaterdag 21 april 1956 een wedstrijd tegen een team van de E.T.A. (elektrotechnische afdeling) van de mijn en deze match met 6-4 verloor. De protagonisten zittend van links naar rechts zijn: Frans Gelissen (Schinveld), Jan Rademakers (Schinveld), Jo Dohmen (Schinveld), Siem Bijl, Henk de Vries, Huub Guffens.
Staand vlnr: Jan van de Broek, Gerrit Post, Willy Jungnitsch, Hans Peters, Jo van de Sterren, Jan Ramakers en Cor Verberne.


alle foto's en info: Sjaak Giezenaar
email me
mailbus van Sjilvends
home
Begin van Sjilvends
html hit counter