Sientje Timmers
Nicolosine Suzanne (Sientje) Timmers was het tweede kind van het echtpaar Johan Martien Timmers en Elisabeth Quaedvlieg. Johan Timmers was afkomstig uit Oss en werkte als mijnwerker op de Staatsmijn Hendrik. Elisabeth Quaedvlieg was geboren en getogen Sjilvendse. Het echtpaar was op 11 juni 1926 in Schinveld gehuwd en had vijf kinderen.
Sientje werd geboren op 21 juli 1928 en kwam om 21 juli 1944, de dag dat ze haar 16de verjaardag vierde.
Bij de familie Quaedvlieg is nu nog bekend dar haar vader het liever niet had dat ze die dag naar de Naaischool in Brunssum ging. Maar omdat daar een feestje was is het aannnemelijk dat Sientje om die reden toch is gegaan.
Omstreeks 11 uur die ochtend verscheen er een Britse bommenwerper boven Brunssum en liet, waarschijnlijk per vergissing, een aantal brandbommen los. Twee projectielen raakten het houten bijgebouwtje waarin Sientje en haar klasgenootjes verbleven. Sientje en een klasgenootje werden op slag gedood. Een aantal anderen werden zwaar gewond doordat het houten gebouw meteen vlam vatte en door de explosies de deuren versperd waren. Ze bezweken later aan hun verwondingen.
Sientje werd in haar geboorteplaats Schinveld begraven.
Voor haar bidprentje klik hier
Op de begraafplaats van Rumpen (gemeente Brunssum) is een monument ter herinnering aan deze treurige gebeurtenis opgericht.


Tegenover de kerk, aan de overkant van de straat, is de locatie waar in 1944 de Naaischool stond.


Sientjes naam op de gedenkplaat van het monument in Brunssum.
email me
mailbus van Sjilvends
home
Begin van Sjilvends